Sabtu, 5 September 2015
Ayam Tandoori Rangup.
Teks : Zaharatul Laili Mat Sanat
Foto : Zaharatul Laili Mat Sanat
Hari ini masak menu mudah untuk si abang. Sebenarnya ini resepi dari ayam goreng buttermilk. Saya telah ubah suai sedikit kerana di rumah tiada susu cair. Jadi saya hanya menggoreng. In sha Allah, saya kongsikan resepi ayam goreng buttermilk.
Bahan-bahannya
1) Ayam untuk 4 orang makan (telah dipotong kecil)
2) serbuk ayam tandoori
3) 2 sudu tepung jagung
4) 2 sudu tepung gandum
5) daun kari
6) minyak untuk menggoreng
Cara-caranya :
1) Gaulkan ayam bersama serbuk tandoori (gaul sekata) - serbuk ini telah sedia masin, jadi tidak perlu letak garam.
2) Campurkan tepung jagung dan tepung gandum tadi. Gaul sekata.
3) Masukkan minyak. Tunggu panas dan kemudian goreng bersama daun kari.
Alhamdulillah Firdaus memang suka yang rangup-rangup. Selamat mencuba.
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan