Jumaat, 3 Jun 2016

Berkerja

Assalamualaikum.

Maaf lama sungguh saya tidak kemaskini blog kesayangan ini. Sebenarnya saya sudah memulakan perkerjaan baru sekarang. Berkerja sebagai kerani di tadika anak saya. Saya tidak sangka akan di panggil berkerja. Pada awalnya saya terlihat post gi group kawasan penduduk tempat tinggal saya. Saya terus mencuba nasib dan pergi temuduga. Selepas beberapa hari saya di panggil untuk mula berkerja pada 9 Mei 2016.
 Kebetulan pula tempat kerja saya menyediakan kemudahan kepada pekerja untuk meletakkan anak di pusat jagaan. Cas pula dikenakan hanya RM60 unntuk bayi dan kanak-kanak. Alhamdulillah rezeki Firdaus dan Aqilah. Manakala yuran tadika Firdaus juga di beri potongan. Sebelum ini bayar Rm130 sekarang hanya Rm70 sahaja. 
Keputusan berkerja ini saya ambil setelah berbincang dengan suami kerana banyak tanggungan yang di fikirkan perlu di jelaskan tiap-tiap bulan. Jualan perniagaan handsock pula kurang memberangsangkan. Dengan keadaan ekonomi sekarang terpaksa berkorban untuk tinggalkan anak sekejap. Alhamdulillah Allah permudahkan semua urusan. Semoga Allah juga memudahkan semua urusan kita di hari-hari mendatang. Aamiin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan